Vi kör rullskidor varje torsdag så länge vädret tillåter.
Ansv: m

Tränings-OL långdistans kl 11.00 vid skidstadion, Bolle. Inbjudan här se mer under "aktuellt"
Ansv: Curt L

Skidor - Bolleberget

Bollebergets skidstadion
Skidstadion vid Bollebergets fritidsanläggning är Rehns BKs "hemmabana". Här bedriver vi i första hand vår träningsverksamhet. Klubben har även sin klubblokal i stadionbyggnaden. Vid Bolleberget erbjuds unik och fin skidåkning dag och kvällstid tackvare att det även finns upplysta spår för träning. Spår av högsta klass utlovas som ständigt besöks av flertalet Vasaloppsåkare.

Skidspåren

Spårstatus
För spårstatus på alla spår i kommunen klicka här
För ospårade men ibland skoterpreparerade leder klicka här

Konstsnöspår
Genom samarbete mellan kommunen och Rehns BK har ett konstsnöspår finansierats in vid Bollebergets skidstadion. Redan säsongen 2013/2014 kunde vi tjuvstarta med att få åka på en 750m lång konstsnö slinga.

Vintern 2014/2015 invigs spåret officiellt med en nästan 1500 m lång slinga, vilket förstås skall trygga klubbens skidverksamhet.

Spårkort konstsnösspår Kommunen täcker kostnaden för driften av konstsnöspåret (elkostnader för snötillverkning) med spårkort som köps genom kommunen (sporthallen) för att få åka på konstnöspåret under konstsnösäsong. Det är själva investeringen som Rehns BK varit med och sökt bidrag till. Sök mer information hos kommunen.
Rehns BKs medlemmar köper spårkort liksom alla andra. Alla ungdommar åker gratis på konstnöspåret oavsett om man är medlem i RBK eller ej. Dock finns ett avtal där RBKs medlemmar som hjälper till med snötillverkning (eller är ungdomstränare för skidverksamheten) så så stödjer kommunen med spårkort åt dessa.
Se mer i avtal: policy_rehns_bk_skidor_gallande_konstsnosparet_20150815.pdf

Konstsnöspår