Intranet login

Logga in automatiskt

Ansv: Curt L

Träna med Rehns BK

Träningsgruppen är till för alla oavsett om du vill röra på dig för att må bra, utveckla din kapacitet eller tävla (det finns tävlingsklasser från 10-95 år). Dock är det varierad sammansättning på träningarna, så kolla gärna med oss vad som passar dig bäst.

Träningstider sommartid (april till oktober)
Sommartid är det vanligtvis uppehåll med vanlig löpträning men skulle det vara ett gäng som vill fortsätta så fixar vi det annars drar vi igång med orienteringsträningar tisdags- & torsdagskvällar enligt kalendern till vänster, träningsorienteringar/teknikträning i skogen. Vissa tisdagar är det i form av träningstävlingar mot grannklubbarna i seriecupen "Sörklubbs". Då finns 5 banor av olika längd och svårighetsgrad från nybörjare till elitnivå, ett enklare arrangemang men under tävlingsliknande förhållanden. Det är också vanligt att de som satsar på att tävla gör det de flesta helger under sommarenn då vi samåker på gemensamma klubbresor runt om i landet.

Träningstider vintertid (november - mars)
Programmet baseras på ett grundupplägg av pannlampslöpning

utomhus från Skidstadion, Bolleberget på tisdagar, löpskolning/intervaller/styrkegymnastik inomhus på Höghammarhallen torsdagar samt långdistanslöpning utomhus sista söndagen i månaden från skidstadion, Bolleberget. Målsättningen med upplägget är att inte endast bli bättre löpare på slät stig/väg utan även utveckla din förmåga att löpa i skog och obanad terräng.

Tisdagar - 18.00-ca 19.30 - Löpträning utomhus. Vi springer på skogsstigar så länge snöläget tillåter. Vintertid springer vi på cykelvägar/skogsvägar, somliga är belysta, andra inte. Medtag pannlampa och gärna dubbade skor. Vi delar upp oss i mindre grupper efter ambitionsnivå och tar hand om varandra så att alla är med. Det är gemensam tätortsnära vildmarkslöpning i skogarna runt Bollebergen, en mycket speciell upplevelse under månljus och stjärnor.

Varierat program: ca 1h, varav löpningen är ca 30-40 min. medeldistans/intervaller/backe/fartlek. Träningen inleds med 10-15 min gemensam uppvärmning, spänst/styrkeövningar, sedan indelning efter ambition/nivå.

Torsdagar - 18.00-19.30 - Löpträning inomhus, Höghammarhallen Teknik/Styrka/intervaller/rörlighet

Sista söndagen varje månad, långdistanslöpning, uthomhus från Skidstadion, Bolle, kl 11.00. Ett långdistanspass i valfritt behagligt tempo. Syftet är att vänja kropp och leder vid långvarig belastning samtidigt som vi njuter av varandras sällskap och den omgivande naturen. Vi delar upp oss efter ambitionsnivå, längden varierar mellan c:a 1-2h. Passet inleds med gemensam uppvärmning och spänst/styrkeövningar.

Utöver det kan gemensamma träningar ibland arrangeras spontant vid intresse, se kalendern här på hemsidan.

Om du hellre åker skidor har skidsektionen ett eget program, se huvudmenyn ovan.

Ledare
Curt Landin - 070-691 80 64 - curre@curtlandin.com
Marie Fröjd - 070-515 53 20 - marie.frojd61@gmail.com
Kontakta oss gärna för mer information.

100:- stödjande
150:- ungdom t o m 20år
300:- vuxen
500:- familj
Den betalas in på plusgiro 690020-3. Skriv namn, adress, e-mail, personnr och telefonnr på alla i familjen.

Deltagande i träningarna är kostnadsfritt för medlemmar i Rehns BK. Medlemsskap innebär också en rad andra fördelar, bl a att du är försäkrad via klubben under aktiviterna. Du är varmt välkommen att "prova på" någon gång utan kostnad om du vill känna dig för, kontakta i så fall någon av klubbens ledare (se ovan).

Medlemslotteri
Många medlemmar brukar vara med i klubbens 50/50 lotteri, en lott kostar är 100 kr/år och betalas till plusgirokonto 162764-5. Märk inbetalningen med ditt namn och med texten ”Medlemslotteriet”

Klubbkläder
Vid frågor och funderingar kring klubboveraller och tävlingsdräkter kontaktas Ann Jonsson som ansvarar för detta. Ann nås via telefon 070-3002781. Vid klädköp och allt förutom medlemsavgiften används plusgiro 162764-5 för inbetalning.

Klubblokaler
Bolle - med Wilma Lagerhäll som lokalansvarig
Torrbergsbo - med Inge Pettersson som lokalansvarig

Tävlingar/aktiviteter
På helgerna är det i regel tävlingar både lördag och söndag, se kalendern till vänster och det fullständiga tävlingsprogrammet i Sverige .
Sedan har vi flera permanenta banor och givetvis Natträvarnas i slutet av året.

Dessutom arrangerar vi flera spännande arrangemang under året så som Bollnäs Trail Race, Hälsingeleden På Skidor, Bollnässkidan, Bollnästräffen, Kart o Hoj och Naturpasset.

Avslutningsvis vill vi önska er varmt välkommen!

Ledare
Curt Landin