Intranet login

» Registera

» Glömt lösenord?

Logga in automatiskt

Vi kör rullskidor varje torsdag så länge vädret tillåter.
Ansv: m

Tränings-OL långdistans kl 11.00 vid skidstadion, Bolle. Inbjudan här se mer under "aktuellt"
Ansv: Curt L

Tord o Barbro Hanssons minnesfond

Ändamål
Minnesfondens avsikt är att bevara minnet av Tord och Barbro och föra deras ideal och värderingar vidare till den yngre generationen, samt stödja ungdomars personliga utveckling i denna anda.

Fonden skall utdela stipendium till ungdom, under 25 år, i Rehns BK, att användas för dennes studier. Stipendiet tilldelas ungdom tillhörande distriktselit inom OL eller Skid-OL. Ungdomen skall ha ambition för fortsatt satsning på OL-sporten, kombinerat med studier. Alternativt till ungdom som gjort goda ledarinsatser inom Rehns BK och med ambition att fortsätta som ledare inom klubben parallellt med studier.

Förvaltning
Minnesfonden är en självständig juridisk person som förvaltas av Barbro Hansson eller av henne utsedd person samt två personer utsedda av Rehns BK:s styrelse, i enlighet med fondens stiftelseurkund och ändamål. Revision av förvaltningen sker av Rehns BKs valda revisorer. Stiftelsen står under översyn från Kommerskollegium , Länsstyrelsens rättsenhet stiftelsegruppen och Skatteverket.

Avkastning
Minnesfondens årliga avkastning utdelas som stipendium i enlighet med dess ändamål.

Bidrag tas tacksamt emot Plusgiro konto nr: 75 55 85-7. Märk talongen med namn

Tord o Barbros "ideal o anda"

Kärleken till orienteringssporten
Deras handlande genomsyrades av en enorm kärlek till sin sport. Glädjen att delta vid en stor tävling som allra minsta träningsorientering var lika stor.

Klubbkänsla
Att alltid ställa upp för klubben var självklart, att ställa upp för kavlelaget, funktionärsuppdraget vid tävling som träning, ledamot i kommitté eller styrelse kändes naturligt, liksom när det gällde att dra in pengar på något sätt till klubben. Klubbtroheten var så stark att om det på något vis gick skulle man ställa upp för klubben även om man vistades på annan ort tidvis.

Kamratskapet
Att vistas med likasinnade orienteringsvänner under nyktra och städade former var en högtidsstund vardag som helg. Att alltid ha ett vänligt ord över till alla som de mötte.

Donatorerna till Tord o Barbro Hanssons minnesfond Huvuddelen av fondens kapital har donerats av:
Barbro Hansson
Betydande belopp har skänkts av:
Mellanskog
FMG Timberjack