Gemensam träning med Löpgrupp Bollnäs
Löpning för Alla som leds av Johanna Lindberg, Träning Löpning Lycka.
Samling ombytta vid parkeringen Bollegården kl:18,00
Alla välkomna [omkl/dusch/bastu på skidstadion efteråt]
Ansv: Johanna Lindgren

Vi kör rullskidor varje torsdag så länge vädret tillåter.
Ansv: MG och JB

Tränings-OL långdistans kl 11.00 vid skidstadion, Bolle. Inbjudan här se mer under "aktuellt".
Ansv: Curt L

Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond

Fond för musik och idrott i Gävleborg

Ändamål
I januari 2000 bildades Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond, dit makarna Inger och Erik Persson – båda med rötter i Röste utanför Bollnäs - testamenterat sina tillgångar.

Erik Persson, som avled 1995, turnerade på l950-talet land och rike runt som dragspelare åt Snoddas och blev på senare år en populär radioröst med bl. a egna dragspelsprogram i Radio Gävleborg. Musiken var hans stora fritidsintresse under alla år.

Lill-Erik och hustrun Inger, som avled 1999, var också mycket idrottsintresserade och under många år aktiva orienterare i Bollnäsklubben Rehns BK och i Sandvikenklubben OK Hammaren. Båda hade också förtroendeuppdrag i Gästriklands orienteringsförbund.

Makarna Persson var under många år bosatta i Sandviken, där Lill-Erik arbetade som elevkonsulent vid gymnasieskolan och Inger som banktjänsteman. Efter pensioneringen återvände de till Röste och huset de haft kvar under alla år.

Fondens syfte
Syftet med Lill-Erik och Inger Perssons minnesfond är att dela ut stipendier till aktiva utövare, ledare eller andra som på olika sätt bidrar till att musiken eller idrotten gagnas.

I fondens styrelse ingår Sören Hall, Per-Olof Bertilsson och Lars-Ove Bertilsson – alla med anknytning till musiken –som föreslår stipendiater inom musikens område. Dessutom ingår Gun Svensson och Eskil Hammarström – med anknytning till orienteringsklubben Rehns BK i Bollnäs – som föreslår kandidater inom orientering och/eller skidorientering i Rehns BK eller annan förening i Hälsingland eller Gästrikland.

Fondens styrelse har sedan år 2000 utsett stipendiater. Från Rehns BK har nedanstående erhållit stipendium.
2001 Björn Lans
2006 Pelle Engstrand
2007 Stefan Larsson
2008 Jesper Lysell
2008 Jerker Lysell
2011 Jerker Lysell
2013 Rehns BK
2014 Fredrik Ingelsson och Göran Winblad

Enligt Lill-Erik och Inger Perssons önskan delas idrottsstipendiet ut vid en större orienteringstävling i Hälsingland under vårsäsongen, t ex vid Hälsingekavlen.